,

Terugblik Fysio-Xperience 2019

Strijp-S in Eindhoven is vrijdag 14 juni 2019 de ideale locatie voor de tweede Fysio-Xperience van het KNGF. Ideaal, omdat Fysio-Xperience een festival is, en Strijp-S uitstekend geschikt is voor stands, lange tafels, drankjes en hapjes. Omdat de geschiedenis van het terrein, als oude standplaats van Philips, natuurlijk alles te maken heeft met innovatie en technologie. En, ten slotte, omdat het een waar zomerfestival werd, met schitterend weer en de ontspannen sfeer die daarbij past.
Kijk hier naar de foto-impressie of naar de aftermovie.

Tijd voor games, innovatie en yoga
400 fysiotherapeuten waren aanwezig bij Fysio-Xperience. Zij bezochten bijvoorbeeld de indoor skatebaan op Strijp-S, waar Digital Running Lab vertelt over verantwoord hardlopen. Wendy Hendrickx en Roderick Wondergem vertellen over beweeggedrag na een beroerte en het Fysio Future Lab geeft inzicht in HoloMoves: met behulp van games wordt therapie gevarieerder en leuker. Een voorbeeld van zo’n game is ook Exodus Burned. Deze VR-Experience stond tijdens de middag op een van de hoofdpodiums van het festival. De middag opende daar met een eerste game, die werd gewonnen door Jil Dissel, student van de HAN.

 

Tijd voor rust was er ook, op het dakterras van Plug In City. Martin Vloedgraven gaf daar drie yogasessies. In de zon! Terwijl in de container onder hem Gerard Boschman, Intramed, onder andere vertelde over AssistYou, een digital assistent die patiënten en fysiotherapeuten kan helpen met het maken van afspraken.

E-quiz & chill
In het Blue Collar Hotel lieten Arne Goedhart en Ton de Lange de Fitbox2Go zien, een houten box waarmee patiënten ook buiten het ziekenhuis of de praktijk kunnen trainen. En er was veel meer. Aan het eind van de middag werd het ook tijd voor de afsluitende quiz met dagvoorzitter Suzanne Verheijden. Over schoenen van ministers (of niet), horloges, VR-brillen en kunstmatige intelligentie. Na de quiz: hapjes, een borrel en lekkere chill. Zoals dat hoort op een festival! Wij denken alvast na over de volgende versie van Fysio-Xperience!

 

Dit is een samenvatting van de dag, er waren veel meer presentaties en innovaties. Je vindt ze op deze website bij de line-up. En kijk hier naar de foto-impressie of naar de aftermovie.

Fysio-Xperience wordt georganiseerd door het KNGF, voor alle fysiotherapeuten in Nederland. Ben je nog geen lid van het KNGF? Kijk dan meteen even naar onze lidmaatschappen, dan profiteer je ook van de andere zaken die het KNGF voor jou organiseert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord